Déjà Vue.... Stortbuien ..

19 april 2026 - Mombassa, Kenia

De Hemelsluizen gingen vannacht open en iemand vergeet de sluizen te bedienen....dat betekent voor onze laatste vrije dag in Kenya min of meer huisarrest🌧🌨🌨

Is dat erg? Eigenlijk niet, ik ben nog niet helemaal fit . Een ( vies..) hoestdrankje helpt weliswaar maar veroorzaakt ook weer andere shit 🙄.

Mooie gelegenheid om het verhaal af te maken. Woensdag ochtend, gingen we bepakt en gezakt met de TukTuk naar Ukunda,  Diani Beach Health Centre is de locatie waar de outreache vandaag is  gepland. De mobilizer, Rashid en een paar andere jongeren zijn er al. Rashid verwacht zo'n 16 Pwa's. We hebben een mooie ruimte tot onze beschikking. Op de grote tafel stallen we weer alles netjes uit. De teamleden komen er ook bij, Suleihman,  Morris, Cristine en dr Jaquilline met de Cryo set. In de hal zitten al cliënten te wachten, makkelijk te herkennen natuurlijk.

Rashid en een van de jongens  halen bij een local shopje  Ugali ,water en de dozen melk. Cristine heeft weer heerlijke mahambri's gemaakt. De mensen komen weliswaar uit de omgeving, maar hebben het meestal niet breed. Het wordt heel erg gewaardeerd als ze het pakket mee krijgen.🙏

Voor de kinderen heb ik een tas met 'rommeltjes ', kleine poppetjes,auto's, puzzeltjes, allerlei kleurige knuffeltjes waaruit ze kunnen kiezen. Ook een broertje of zusje die geen Albinisme heeft, zij verdienen ook aandacht. 🤩

In een vlot tempo ,zo kan het ook 😉 ,werken we in een paar uur iedereen tevreden de' deur uit'. Gelukkig vondt dr Jaquilline maar weinig verdachte huidafwijkingen die een Cryo behandeling nodig hebben. 1 persoon had een speciale crème nodig.Die ik dankzij een alerte vriendin toegestuurd kreeg! Deze chemo crème is duur,kost ook hier zo'n 70€.

Veel aandacht wordt besteed aan het dragen van beschermende kleding, en een hoed met brede rand. Veel huidkanker ontstaat juist op en om de oren,neus en nek. Vooral pubers zijn moeilijk te overtuigen.  Meisjes zijn beter in zelfzorg,  het scheelt natuurlijk ook dat onze regio overwegend  Islamitische is. We praten nog even na met het team, maken wat foto's en wensen het team sterkte morgen , een outreach naar Lunga Lunga, zo' 2 uur rijden. Gelukkig over asfalt! Al onze  spullen gaan mee naar Kwale,  wij zijn ' leeg' !

Een hele middag voor onszelf. Eerst maar eens een late lunch bij ons favoriete Coffee House  'Kokos' . Waar we ook al heel wat jaren komen. Thuis lekker gezwommen, en genoten van de rust. S'avonds met de TukTuk naar Bloomings, een heerlijke plek in Diani shoppincentre. Eigenlijk alles op loopafstand van onze cottage maar s'avonds nemen we altijd een TukTuk. SaftyFirst! Ook hier weer, herkenning, niet zo gek,vorig jaar October ook geluncht met Lout, een stamgast daar . Fish and Chips, heerlijk. Just for the records,  we ontbijten s'ochtends met een kopje thee of koffie,  een stukje ontbijtkoek en/of yoghurt met fruit op de kamer. Als we op pad zijn schiet meestal lunch erbij in.Soms wat bananen onderweg,en een Mahambri van Cristine. En water natuurlijk. Door de warmte hebben we ook wat minder eetlust. Snoepen is er al helemaal niet bij. 😉

Inmiddels kunnen we elkaar niet meer verstaan.... zo hard klettert de regen op ons dak.🫢

Wordt vervolgd.

1. Gerda bij de Vaate:
    19 april 2026
    Joh, wat jammer voor jullie laatste vrije dag die nu in het water valt! Maar ook vervelend voor je dat je zo’n last het van je bronchitis en dat je je daardoor niet fit voelt! ! Rustig aan doen want de terugreis komt er ook aan ! Sterkte hiermee! Goede reis naar huis!!!🙋‍♀️✈️
  2. H.Roddenhof:
    Dankjewel Gerda. Inderdaad, code rood zou het in Nederland zijn. 😅
  3. H.Roddenhof:
    19 april 2026
    Hoop er het beste van.🤞🤞
  4. Jan:
    19 april 2026
    Bedankt groeten Jan en succes verder
  5. H.Roddenhof:
    Vannacht 0m 3 uur vliegen we naar huis !🤗
  6. Brenda:
    19 april 2026
    Oohh... no! Sterkte! Rustig aan doen and veilig thuis!
  7. H.Roddenhof:
    Dankjewel Brenda.
  8. Els:
    19 april 2026
    zo'n dagje is jullie wel gegund.Pittig zat geweest. Goede terugtocht. weinig avontuur graag
  9. H.Roddenhof:
    Gelukt Els.alleen even verdwaald op Istanbul Airport. 🤣
  10. Carry:
    20 april 2026
    Veilig thuis !! En wat een dagen waren dit weer. Veel dank voor je verslagen en foto's. Liefs,
  11. Carry:
    20 april 2026
    Veilig thuis!! en wat een dagen waren dit weer. Dank voor je verslagen en foro's. Liefs,
  12. H.Roddenhof:
    22 april 2026
    Dankjewel, weer eens afspreken in Amsterdam misschien?
    😘
  13. Carry: